Lionel Tamiauw wint 59ste Grote Prijs Paul Borremans

-- VERSLAG--Met 82 renners passeerden ze aan de inschrijvingstafel van het Koninklijk Sportkomiteit van Viane voor de 59ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans.

Bij de deelnemers noteerden we toch enkele bekende namen: Laurens De Vreese, de Nederlander Taco Van Der Hoorn (winnaar 2016), het Wanty-Groupe Gobert team met o.m. Jerome Baugnies (winnaar 2015), Ludwig De Winter (winnaar 2018), Kevin Van Melsen, Tom Devriendt en Alfdan De Decker, het Tarteletto-Isorex team met o.m. Julien Van Den Brande, Niels De Rooze en Elias Van Breussegem, streekrenners David Desmecht, Brent Van De Kerkhove en David Motte. En verder ook nog Joeri Stallaert, Lionel Taminiaux en de Australische kampioen Michaël Freiburg.

Jonas Goeman was de eerste aanvaller van de dag, maar hij werd vlug terug tot de orde geroepen. In de tweede ronde ontstond er een kopgroep van 9 renners met Ludwig De Winter (winnaar 2018), Julien Van Den Brande, Lionel Taminiaux, Stijn De Bock, Gianni Marchand, de Australische kampioen Michaël Freiberg, de Duitser Marcel Franz, de Brit Damien Clayton en de Nederlander Etienne Van Empel. Ze konden een kloof slaan van 30″. In de achtergrond kwam er echter reactie van o.m. Kevin Van Melsen en Elias Van Breussegem die het peloton op sleeptouw namen, en twee ronden later kwam het tot een algemene hergroepering. Even later gooiden Elias Van Breussegem en de Duitser Patrick Haller hun aanvalskaarten op tafel, maar ook zij werden vlug terug ingerekend.

Halverwege de wedstrijd waagde Jordi Van Dingenen zijn kans, maar ook hij kende geen succes. Zijn ploegmaat Michiel Stockman probeerde ook nog weg te geraken, maar hij kreeg ook geen ruimte.

Met nog een zestigtal kilometer voor de boeg kwamen er 26 renners aan de leiding met o.m. Ludwig De Winter (de winnaar van vorig jaar), Jerome Baugnies, Julien Van Den Brande, Joeri Stallaert, Lionel Taminiaux, Elias Van Breussegem, Niels De Rooze, Tom Devriendt, de Australische kampioen Michaël Freiburg, de Nederlander Taco Van Der Hoorn en de Duitser Theo Reinhardt. Zij sloegen al vlug een kloof van 45″ tegenover de rest van het deelnemersveld.

Na nog wat schermutselingen met o.a. Ludwig De Winter, Julien Van Den Brande, Lionel Taminiaux, Elias Van Breussegem, Jerome Baugnies en David Desmecht gingen we de finale in met een groep van 36 renners. In de slotkilometer kwam de Australische kampioen Michaël Freiburg echter nog ten val.

In een spannende spurt was het Waaltje Lionel Taminiaux iets sneller dan Joeri Stallaert en de rest van de kopgroep.

Na de wedstrijd werd Etien De Bruyn nog gehuldigd. Hij is al 50 jaar speaker op wielerwedstrijden, en mocht voor zijn prestaties bloemen en een gouden micro ontvangen.

Vanspeybroeck en Elias Van Breussegem kregen de organisatoren toch een kwalitatief sterk deelnemersveld aan de start. Het zou een pracht van een wedstrijd worden want reeds van in de eerste kilometers werd er flink de pees opgelegd. Een elftal renners, met o.m. de Nederlander Wesley Kreder, konden ontsnappen. De vluchters werden snel bijgehaald door een jagend peloton.

img

img

img

Wedstrijdverslag MIG

Fotografie: MIG
Uitslag: 1. Lionel Taminiaux (168 km in 3h42’05”); 2. Joeri Stallaert; 3. Lars Oreel (Ned); 4. Alfdan De Decker; 5. Arjen Livyns; 6. Colin Heiberscheid (Lux); 7. David Desmecht; 8. Stijn De Bock; 9. Julien Van Den Brande; 10. Ludwig De Winter; 11. Alfredo Castillo Soto Ulises (Mex); 12. Sven Noels; 13. Michiel Stockman; 14. Patrick Haller (Dui); 15. Jasper Kaesemans; 16. Timothy Stevens; 17. Jari Sneyers; 18. Elias Van Breussegem; 19. Laurent Donnay; 20. Tom Vermeer (Ned); 21. Yarno Vandenbroeck; 22. Ylber Seba (Alb); 23. Taco Van Der Hoorn (Ned); 24. Jerome Baugnies; 25. Cedric Beullens; 26. Jacob Relaes; 27. Sander Rietjens; 28. Niels De Rooze; 29. Gianni Marchand; 30. Ross Lamb (GBr); 31. Arne Bauters; 32. Damien Clayton (GBr); 33. Quentin Venner; 34. Jonas Goeman; 35. Louis Deguide; 36. Tom Devriendt op 9″; 37. Brecht Stas; 38. Yorick Slagmulders; 39. Jordi Van Dingenen; 40. Michaël Freiberg (Aus) op 1’32”; 41. Brent Van De Kerkhove op 1’53”; 42. Robin Rosseeuw; 43. Oliver Robinson (GBr); 44. Foeke Dubois; 45. Aurélien Delahaye; 46. Jan Kuhn (Dui); 47. Thomas Petit; 48. Kevin Van Melsen; 49. Etienne Van Empel (Ned); 50. Kevin Walders; 51. Jan Tschernoster (Dui); 52. Jérémy Frehen; 53. Marcel Franz (Dui); 54. Mario Spengler (Zwit); 55. Dries Hemelings; 56. Nehuen Bazan (Arg); 57. David Motte; 58. Kasper Saver; 59. Leon Rohde (Dui).